Active rusești în valoare de 5,5 miliarde de euro au fost înghețate în Luxemburg

  • 09 Noiembrie 2022 10:01
Active rusești în valoare de 5,5 miliarde de euro au fost înghețate în Luxemburg

Luxemburgul a înghețat pe parcursul războiului din Ucraina 5,5 miliarde de euro, relatează Digi24.

Această sumă face parte din totalul de 17 miliarde de euro în active rusești înghețate de UE după declanșarea de către Moscova a războiului împotriva Ucrainei, a declarat marți ministrul de externe Jean Asselborn în fața parlamentului.

Asselborn a spus că dacă Rusia nu cedează, atunci noi sancțiuni sunt inevitabile. El a mai spus că este important că UE nu și-a pus în pericol unitatea. Nu poate exista „neutralitate” în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cei care nu condamnă Rusia acceptă legea celui mai puternic. „Istoria va decide cine a fost de partea cea bună”, a conchis Asselborn.

Luxemburgul a livrat până acum arme și material Ucrainei în valoare de 72 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 16% din bugetul de apărare al Marelui Ducat. Șeful diplomației din Luxemburg a salutat, în principiu, planurile de extindere a UE cu Ucraina și statele din Balcanii de Vest. Cu anumite rezerve care se rezumă la capacitățile de absorbție a UE. Comisia Europeană a adoptat până în prezent opt pachete de sancțiuni de la începutul invaziei rusești în Ucraina, în urmă cu opt luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău