Acțiune de protest în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău

  • 12 Iunie 2017 13:14
Acțiune de protest în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău Captură video

Asociația ”Unirea – ODIP” au organizat o acțiune de protest în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău. De Ziua Rusiei, marcată pe 12 iunie, mai mulți tineri unioniști au denunțat dislocarea ilegală a armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova, spălarea banilor rusești prin intermediul sistemului bancar al Republicii Moldova și implicarea în procesul politic de la Chișinău.

„Avem o armată de ocupație, un teritoriu sfâșiat din 1992, nu suntem respectați de un partener, de un stat imens, care se numește Federația Rusă. Noi nu suntem anti ruși – suntem anti ocupație. Din 1992 și până în prezent Federația Rusă ține captivă o parte din populația R. Moldova, și intervine cu șantaj, cu sânge, cu bani spălați prin intermediul RM, cu mafie și cu interese politice…”

Protestatarii au vărsat în fața Ambasadei vopsea roșie care simbolizează sângele vărsat în războiul de pe Nistru și au împrăștiat bănuți în fața porții ambasadei.

„Această apă roșie semnifică sângele eroilor noștri vărsat în 1992 pentru apărarea integrității teritoriale și a suveranității RM, pentru limba română, pentru tricolor, iar acești bănuți semnifică banii murdari veniți de la Moscova,  investiți în politică pentru ca R. Moldova să nu se integreze în UE, a nu se uni cu România, a nu adera la blocul NATO.”

Ambasada Rusă nu a făcut niciun fel de comentarii în legătură cu protestul respectiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău