Acțiune caritabilă: Aleargă timp de șapte zile, pentru ca 270 de copii să aibă acces la educație

  • 17 August 2020 10:43
Acțiune caritabilă: Aleargă timp de șapte zile, pentru ca 270 de copii să aibă acces la educație

Organizația Copil, Comunitate Familie (CCF), Moldova lansează apel de solidaritate și mobilizarea echipei Run for Children, înaintea începerii noului an școlar. Organizația, alături de ambasadorul CCF Moldova, Iulian Bercu, înaintează provocarea #DoipunctȘapte 2.7 pentru a susține 270 de copii să aibă acces la educație, transmite IPN.

Prin această acțiune socială, organizatorii provoacă oamenii să alerge în perioada 20-27 august în fiecare zi, începând cu  2,7 km, și să doneze pentru înscrierea în cursă. Donația constituie 500 de lei pentru persoanele fizice, iar pentru companiile responsabile social sunt oferite pachete de sponsorizare, menționează CCF Moldova într-un comunicat de presă.

„Ziua de 1 septembrie este o zi deosebită și o sărbătoare pentru majoritatea copiilor, îndeosebi pentru cei care merg în clasa I. Cu părere de rău, sărăcia atentează să le fure acest prilejul de sărbătoare a 270 de copii, de care se ocupă CCF Moldova. Pentru ei voi alerga în aceste 7 zile 270 de km. Voi alerga eu și vă încurajez și pe voi să o faceți! ”, susține Iulian Bercu.

Anual, în luna septembrie CCF Moldova mobiliza alergători profesioniști, dar și pasionați de un mod activ de viață într-o echipă numită Run for Children. Scopul echipei de alergători este de a colecta bani pentru a susține copiii cu care lucrează organizația. Anul trecut 155 de alergători (persoane individuale și companii cu echipe corporative) s-au alăturat Run For Children Team, iar ca rezultat circa 60 de copii au fost ajutați să revină în medii familiale, părăsind pentru totdeauna orfelinatul.

„Suntem cutremurați zilnic de riscul medical și de sănătate, prin datele în creștere a noilor cazuri de infecție prezentate, dar nici nu ne imaginăm ce ravagii lasă această pandemie în familiile infectate de ani buni cu virusul sărăciei. Cei cu care lucrează echipa CCF Moldova, erau săraci și plini de necazuri și până aici, iar de acum încolo amenințările acestei pandemii lasă efecte colaterale pentru ani întregi”, menționează Tatiana Codreanu, reprezentant CCF.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău