Acționari SA „Gemeni”: Suntem ținta unei campanii de denigrare

  • 26 Noiembrie 2020 13:40
Acționari SA „Gemeni”: Suntem ținta unei campanii de denigrare

Acționarii majoritari ai SA „Gemeni” declară că au devenit ținta unei campanii de denigrare, dar și de manipulare. Potrivit lor, scopul este de a exercita presiuni asupra Curții Supreme de Justiție și asupra opiniei publice, obiectivul final urmărit fiind exproprierea de afacerea pe care au achiziționat-o legal ca și cumpărători de bună credință, transmite IPN.

„Controversatul avocat, Lupu Mihail, al acționarilor minoritari – care, având de facto 1,6% din SA „Gemeni”, urmăresc scopul de a acapara circa 72% din afacere – induce în eroare opinia publică despre esența cazului și despre unele aspecte de maximă importanță ce țin de stadiul actual de examinare a litigiului. Evident, aceste acțiuni ale avocatului nu vor rămânea fără răspuns și pe această cale SA „Gemeni” anunță că îl va ataca în judecată pentru falsurile promovate”, se precizează într-o declarație remisă presei. Aceștia își exprimă convingerea că orice investigație profesionistă va scoate la iveală caracterul manipulator al informațiilor și declarațiilor făcute de avocatul acționarilor minoritari.

„Fiind cumpărători de bună credință, noi, acționarii majoritari ai SA „Gemeni”, și în continuare vom face toate demersurile și acțiunile legale pentru a ne proteja investiția. Sperăm că acționarii minoritari și statul își vor rezolva toate problemele pe care le au în relația lor bilaterală, conform deciziei CEDO, dar nu din contul acționarilor majoritari. În caz contrar, vom fi nevoiți să apelăm și noi la CEDO, cerând recuperarea eventualului prejudiciu, pe care noi îl estimăm la această etapă la circa 100 de milioane de euro”, se mai spune în declarație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău