Acte românești falsificate, depistate la trecerea frontierei prin vama Costești

  • 02 Februarie 2023 17:03
Acte românești falsificate, depistate la trecerea frontierei prin vama Costești

Ieri noaptea, polițiștii de frontieră din Costești au depistat doi conaționali care dețineau acte falsificate - trei cărți de identitate românești. În ambele cazuri, persoanele s-au prezentat pe sensul de ieșire din R. Moldova.

Primul moldovean de 24 de ani este din raionul Telenești, fiind șoferul unui microbuz de rută ocazională „Moldova-Germania”. În cadrul unei verificări fizice asupra microbuzului, în torpedou, polițiștii de frontieră au depistat două cărți de identitate, care ar fi eliberate de către autoritățile române pe numele unor persoane străine. Din primele cercetări a fost constatat că sunt falsificate. Despre cele descoperite șoferul nu a putut explica, precizând că nu îi aparțin.

Al doilea tânăr moldovean de 28 de ani, originar din raionul Dondușeni, s-a apropiat la linia de control în calitate de pasager al unei mașini de ocazie, cu rută spre Cehia. În timpul verificării suplimentare, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate românească cu indici vizibili de falsificare. Din spusele conaționalului, actul cu pricina l-ar fi primit în dar de la un prieten.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău