Acte românești cu semne de falsificare, depistate la trecerea frontierei. Un tânăr a achitat 200 de euro pentru documentul perfectat ilegal

  • 15 Iunie 2023 11:40
Acte românești cu semne de falsificare, depistate la trecerea frontierei. Un tânăr a achitat 200 de euro pentru documentul perfectat ilegal

Polițiștii de frontieră au depistat două documente românești falsificate, unul a fost găsit aruncat la urna de gunoi. Incidentele au fost consemnate miercuri, 14 iunie, în punctul de trecere a frontierei Costești, pe direcția ieșire din Republica Moldova.

În calitate de pasager al unui automobil de ocazie s-a prezentat cetățeanul moldovean de 36 de ani, locuitor al raionului Râșcani. Conform analizei de risc, călătorul a fost supus unui control amănunțit. Ca rezultat, asupra acestuia a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile române. Documentul prezenta semne rezonabile de falsificare.

Audiat, pasagerul a declarat polițiștilor de frontieră că perfectase documentul prin intermediul unei rude, fără a cunoaște că este falsificat.

La scurt timp, în cadrul unor verificări pe teritoriul punctului de trecere, polițiștii de frontieră au găsit, aruncat la urna de gunoi un buletin de identitate cu însemnele autorităților competente din România.  La examinarea actului cu tehnica specială, s-a constatat că este falsificat, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Un alt document românesc falsificat, descoperit în PTF-Leușeni-Albița

O carte de identitate românească, cu indici de falsificare, a fost depistată la un conațional după un control adițional asupra acestuia. În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din R. Moldova a fost notificată ilegalitatea. 

Tot miercuri, 14 iunie, după controlul de specialitate, polițiștii de frontieră au acționat în baza analizei de risc și au supus unei verificări suplimentarea pasagerul rutei „Moldova - Germania". Ca urmare, conaționalul de 29 de ani deținea asupra sa și o carte de identitate, pretinsă a fi eliberată de autoritățile române. Din primele cercetări a fost constatată prezența semnelor de falsificare. 

La audiere, tânărul a declarat că și-a perfectat ilegal documentul la Chișinău, prin intermediari. L-ar fi constat toate serviciile - 200 EUR. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău