Acordurile de liber schimb cu CSI și UE, un avantaj pentru Republica Moldova

  • 30 Mai 2012 14:40
Acordurile de liber schimb cu  CSI și UE, un avantaj pentru Republica Moldova

Republica Moldova are un potențial bun de atragere a investițiilor străine datorită acordurilor de liber schimb cu spațiul CSI și cu Uniunea Europeană, dar investitorii străini au nevoie de stabilitate macroeconomică și politică, a declarat miercuri, 30 mai, în cadrul unui briefing Directorul Executiv al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului, Denis Jelimalai.Audio:…

Republica Moldova are un potențial bun de atragere a investițiilor străine datorită acordurilor de liber schimb cu spațiul CSI și cu Uniunea Europeană, dar investitorii străini au nevoie de stabilitate macroeconomică și politică, a declarat miercuri, 30 mai, în cadrul unui briefing Directorul Executiv al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului, Denis Jelimalai.

Audio: Denis Jelimalai

În aceste zile la Chișinău se desfășoară un forum investițional internațional cu participarea statelor membre ale CEFTA. Relațiile comerciale și investițiile din aceste state sunt foarte mici, iar Republica Moldova a prezentat domeniile cele mai atractive din țara noastră, a menționat Denis Jelimalai.

Suma totală a investițiilor străine directe atrase de Republica Moldova este de aproximativ 3,1 miliarde de dolari. În anul 2011 volumul investițiilor a fost de 217 milioane de dolari, în creștere cu 40% față de anul precedent, dar încă nu a ajuns la nivelul anului 2008, când investițiile s-au ridicat la aproximativ 700 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău