Acordul prin care Rusia va livra Turciei sisteme tip S-400 în valoare de 2,5 miliarde de dolari, aproape finalizat

  • 27 Decembrie 2017 12:01
Acordul prin care Rusia va livra Turciei sisteme tip S-400 în valoare de 2,5 miliarde de dolari, aproape finalizat

Rusia va livra Turciei patru sisteme antiaeriene de apărare sol-aer de tip S-400 pentru suma de 2,5 miliarde de dolari, în urma unui acord aproape finalizat, a declarat, miercuri, pentru cotidianul Kommersant, Sergei Chemezov, șeful conglomeratului de stat Rostec.

Turcia va plăti un avans de 45 de procente, Rusia urmând să acorde un împrumut pentru a acoperi restul de 55 de procente, a menționat Sergei Chemezov, adăugând că Moscova urmează să înceapă primele livrări în luna martie 2020. Acest acord a provocat îngrijorări în Occident, deoarece Turcia este membru NATO, iar sistemul rusesc nu poate fi integrat în arhitectura militară a NATO. Relațiile între Moscova și alianța occidentală sunt tensionate.

Sergei Chemezov a mai declarat, pentru cotidianul Kommersant, că Turcia este primul stat membru NATO care achiziționează avansatul sistemul antirachetă S-400. Șeful Rosnet a mai precizat că ministerele de finanțe ale Rusiei și Turciei au finializat deja discuțiile privind finanțarea acordului, iar documentele finale trebuie doar aprobate. 

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău