Acordul pentru Brexit se va vota în Parlament până de Crăciun, anunță premierul Boris Johnson

  • 15 Decembrie 2019 10:55
Acordul pentru Brexit se va vota în Parlament până de Crăciun, anunță premierul Boris Johnson

Parlamentarii britanici vor vota până de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta sâmbătă, conform Agerpres si Digi24, care citează agenția dpa.

Noua legislatură de după alegeri va începe pe 19 decembrie, conform unui calendar publicat de agenția britanică de presă Press Association.

Aprobarea acordului de Brexit în Parlament, care permite Marii Britanii să se retragă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, este de așteptat să fie o formalitate acum, când conservatorii dețin o majoritate largă după alegeri.

Boris Johnson, care a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de joi, a făcut declarația despre aprobarea acordului Brexit până de Crăciun la Sedgefield, în nord-estul Angliei, fieful fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obținut un număr istoric de voturi din partea simpatizanților Partidului Laburist, de opoziție.

„Știu că este posibil ca oamenii să fi încălcat obiceiurile de vot încetățenite acolo de generații, votând pentru noi”, a declarat Johnson, promițându-le acestor alegători că se va achita de încrederea care și-au pus-o în el.

Conservatorii britanici au câștigat 365 de locuri în parlamentul cu 650 de locuri, cu 48 de mandate mai multe decât înainte, grație electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburiștii au pierdut, în schimb, 59 de locuri și au acum 203 parlamentari în Westminster, față de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburiștilor din 1935.

Potrivit lui Boris Johnson, victoria sa rezultă din „decizia irefutabilă, irezistibilă și incontestabilă” a britanicilor de a „ajunge în sfârșit la Brexit” până la 31 ianuarie, așa cum a promis în campanie.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău