Acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, aprobat de Guvernul de la București

  • 10 Februarie 2022 19:00
Acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, aprobat de Guvernul de la București

Guvernul de la București a aprobat astăzi acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, certificatelor și titlurilor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ ale ambelor state.

Documentul prevede recunoașterea anumitor diplome care nu erau prevăzute de prevederile în vigoare, printre care diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază cu o durată de minimum 3 ani de studiu, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studiu.

De asemenea, vor fi recunoscute atestatele de studii medii de cultură generală din Republica Moldova eliberate înainte și după 2011, studiile universitare de scurtă durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar, precum și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău