Acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, aprobat de Guvernul de la București

  • 10 Februarie 2022 19:00
Acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, aprobat de Guvernul de la București

Guvernul de la București a aprobat astăzi acordul dintre România și R. Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii, certificatelor și titlurilor științifice, eliberate de instituțiile de învățământ ale ambelor state.

Documentul prevede recunoașterea anumitor diplome care nu erau prevăzute de prevederile în vigoare, printre care diploma de absolvire a liceului, diploma de absolvire a învățământului mediu general, diplomele de absolvire a colegiilor și a școlilor medicale de bază cu o durată de minimum 3 ani de studiu, după absolvirea școlii generale de 9 ani de studiu.

De asemenea, vor fi recunoscute atestatele de studii medii de cultură generală din Republica Moldova eliberate înainte și după 2011, studiile universitare de scurtă durată cu studii din învățământul terțiar non-universitar, precum și diplomele și certificatele obținute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare și a cursurilor de perfecționare de nivel postuniversitar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău