Acordul de Asociere: Contextul politic intern și extern

  • 27 Iunie 2014 14:26
Acordul de Asociere: Contextul politic intern și extern

Republica Moldova va semna, la 28 iunie, Acordul de Asociere la Uniunea Europeană.

Premierul Iurie Leancă, cel care va semna Acordul din partea RM, a și plecat la Bruxelles, unde are astăzi o întrevedere cu Gunther Oettinger, Comisar european pentru Energie, și participă la sesiunea Consiliului de Cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Mâine, pe 27 iunie, Iurie Leancă, cum spuneam, va semna Acordul de Asociere. În aceeași zi, șeful cabinetului de miniștri va avea întrevederi separate cu mai mulți oficiali europeni: Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström; Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Catherine Ashton; precum și cu Jean-Claude Juncker, candidatul Partidului Popular European la șefia Comisiei Europene.

Din componența delegației Republicii Moldova la Bruxelles mai fac parte  ministrul de Externe, Natalia Gherman; ministrul Economiei, Valeriu Lazăr; viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov; ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov; ministrul de Interne, Dorin Recean; ministrul Educației, Maia Sandu. La semnarea acordului vor asista și liderii partidelor din Coaliția ProEuropeană.

Astăzi vom discuta despre contextul politic intern și extern în care urmează să aibă loc semnarea Acordului de Asociere cu UE cu analistul Denis Cenușă 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău