Acordul cu Uniunea Europeană privind activitățile desfășurate de FRONTEX în Republica Moldova, aprobat de Cabinetul de miniștri

  • 18 Mai 2022 14:19
Acordul cu Uniunea Europeană privind activitățile desfășurate de FRONTEX în Republica Moldova, aprobat de Cabinetul de miniștri

Guvernul a aprobat astăzi ratificarea Acordului încheiat cu Uniunea Europeană privind activitățile operative desfășurate de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă în Republica Moldova.

Scopul Acordului este crearea unui cadru legal referitor la acțiunile comune desfășurate pe teritoriul Rep. Moldova de către Agenția Europeană FRONTEX și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului de Interne.

Necesitatea încheierii acestui tratat reiese din escaladarea crizei regionale, precum și a fluxului major de migranți și refugiați la frontiera moldo-ucraineană. Actualitatea și importanța acestui tratat reiese și din faptul că reprezentanții poliției de frontieră se confruntă cu lipsa unui număr suficient de personal care ar putea gestiona eficient fluxul majorat de persoane care traversează zilnic frontiera de stat.

Acordul respectiv fost semnat la Bruxelles, la 17 martie 2022, de către Daniela Morari, Ambasador, Șef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

Amintim că Agenția Frontex a fost înființată în 2004 cu scopul de a sprijini statele membre ale UE și țările asociate spațiului Schengen în protejarea frontierelor externe ale spațiului blocului comunitar de liberă circulație.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău