Acordul Coaliției Pro Europene, publicat pe web

  • 04 Iunie 2013 11:08
Acordul Coaliției Pro Europene, publicat pe  web

Coaliția Pro-Europeană, constituită joi, 30 mai, consideră continuarea cursului strategic de integrare europeană a Republicii Moldova drept prioritate națională, potrivit Acordului de constituire a acesteia, publicat pe paginile web ale PLDM și PDM.

Acordul prevede crearea unor structuri noi în cadrul coaliției, precum un secretariat permanent, care va fi condus de Secretarul General al Coaliției Pro-Europene. De asemenea, este prevăzută instituirea unui corp de control al primului ministru, care va verifica aplicarea deciziilor guvernului precum și crearea Agenției Veniturilor Publice, constituită din servicul vamal și cel fiscal.

Agenția relații funciare și cadastru condusă în prezent de un reprezentant al Partidului Democrat și Agenția Turismului, condusă de un reprezentant al PL, vor fi preluate deja de exponenții PLDM. Agenția Veniturilor Publice va fi condusă de asemenea de un reprezentant al PLDM. Pentru activitatea Centrului Național Anticorupție vor purta răspundere toți semnatarii coaliției.

Semnatarii Acordului s-au obligat să renunțe la atacurile politice reciproce, să nu voteze inițiative legislative ale opoziției și să nu declanșeze alegeri anticipate.

Amintim că Acordul de constituie a Coaliției Pro-Europene a fost semnat joi, 30 mai, de către toți deputații PLDM, PDM și liberalii reformatori. În aceeași zi, a fost votată conducerea parlamentului, în frunte cu democratul Igor Corman și a fost învestit guvernul condus de liberal-democratul Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău