Acordarea statutului de țară-candidată Ucrainei: Au loc mai multe transformări, pe care bineînțeles le urmărim îndeaproape (Kremlin)

  • 17 Iunie 2022 16:52
Acordarea statutului de țară-candidată Ucrainei: Au loc mai multe transformări, pe care bineînțeles le urmărim îndeaproape (Kremlin)

Kremlinul a reacționat cu prudență la pasul făcut de Ucraina spre aderarea la Uniunea Europeană după ce Comisia Europeană a recomandat ca țara să primească statutul de candidată, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Au loc mai multe transformări, pe care bineînțeles le urmărim foarte îndeaproape", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției ruse Interfax.

El a spus că Moscova este conștientă de "întărirea componentei de apărare a Uniunii Europene".

Moscova a acuzat în trecut UE că se transformă dintr-o alianță economică într-o "actor militant agresiv".

Vineri, după ce executivul UE a anunțat că recomandă ca Ucrainei să i se acorde statutul de țară candidată, Volodimir Zelenski a spus că acest lucru va ajuta Kievul să învingă Rusia.

"Este primul pas pe calea către aderare la UE care va aduce cu siguranță victoria noastră mai aproape. Recunoscător lui @vonderleyen și fiecărui membru UE pentru o decizie istorică", a postat Zelenski pe Twitter.

De asemenea, a mai precizat el, se așteaptă ca liderii UE să aprobe propunerea la summitul Consiliului European de săptămâna viitoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău