Acord științific semnat de USM și Universitatea „A.I. Cuza” din Iași în vederea promovării cercetării arheologice pluridisciplinare

  • 13 Ianuarie 2023 15:15
Acord științific semnat de USM și Universitatea „A.I. Cuza” din Iași în vederea promovării cercetării arheologice pluridisciplinare

Un Acord de parteneriat științific în domeniul cercetării arheologice pluridisciplinare a fost încheiat astăzi, 13 ianuarie, între Centrul de Arheologie „Ion Niculiță”, Facultatea de Istorie și Filozofie, USM și Platforma de Formare și Cercetare Interdisciplinară în domeniul Arheologiei „Arheoinvest”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se arată în comunicatul USM.

Documentul a fost semnat în contextul vizitei rectorului USM, Igor Șarov la Iași, unde a fost însoțit de către decanul Facultății de Istorie și Filosofie, Sergiu Matveev și Directorul Centrului de Arheologie „Ion Niculiță”, Aurel Zanoci.

Scopul Acordului este de a realiza și promova cercetările arheologice pluridisciplinare prin crearea unei platforme interuniversitare, capabilă să asigure transferul de cunoștințe științifice și tehnologice între părțile semnatare, precum și formarea și încadrarea profesională a tinerilor cercetători.

Astfel, va fi susținută și promovată, prin toate mijloacele specifice, cercetarea fundamentală și aplicată, realizând o uniune mai strânsă între membrii comunității științifice naționale și internaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău