Acord pentru dezvoltarea mediului de afaceri din UTA Gagauzia

  • 19 Iunie 2015 18:54
Acord pentru dezvoltarea mediului de afaceri din UTA Gagauzia

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Valeriu Lazăr, și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, au semnat un acord de colaborare.

Obiectivul comun este de a dezvolta mediul de afaceri și a oferi sprijin companiilor din regiune în procesul de lansare, dezvoltare și internaționalizare, transmite IPN

Valeriu Lazăr a precizat că acorduri de colaborare după modelul celui semnat cu executivul Găgăuziei vor fi semnate și cu alte autorități publice locale din Republica Moldova în contextul dezvoltării inițiativei recente a CCI, numită Agenda Locală de Business.

Bașcanul Irina Vlah a declarat că una dintre prioritățile Comitetului executiv este îmbunătățirea relațiilor cu mediul de afaceri și recâștigarea încrederii businessului. Irina Vlah a exprimat deschiderea pentru dialog cu mediul de afaceri și interesul de a crea condiții favorabile pentru activitatea întreprinderilor.

Acordul semnat prevede crearea grupurilor de lucru pentru realizarea Agendei Locale de Business și a unui consiliu economic pe lângă bașcanul Găgăuziei, organizarea mai multor forumuri de afaceri în regiune, promovarea operatorilor economici din autonomie și sprijinul în dezvoltarea unor branduri locale, inclusiv prin participarea la expoziții interne și internaționale, oferirea de informații și asistență în aplicarea la programe de suport în afaceri. Documentul mai prevede colaborarea strânsă în desfășurarea concursurilor Marca Comercială a anului, Businessmanul anului, precum și o serie de alte activități concrete.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău