Acord pentru construcția unei instalații de distrugere a deșeurilor de origine animală

  • 12 Octombrie 2020 14:46
Acord pentru construcția unei instalații de distrugere a deșeurilor de origine animală

Un acord ce vizează instituirea unui sistem complet de management al subproduselor de origine animalieră a fost semnat de către Ministerul Finanțelor și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Acesta prevede construcția unei instalații de distrugere/prelucrare a deșeurilor de origine animală nedestinate consumului uman, care ar facilita includerea Republicii Moldova în lista țărilor cu drept de export în Uniunea Europeană a produselor zootehnice, transmite IPN.

Acordul privind a 3-a Finanțare Adițională pentru Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P” este în valoare de 13,5 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între anii 2020 și 2024. Rata dobânzii aferentă creditului constituie la momentul actual 0,45 % anual. Suplimentar este prevăzută achitarea taxei de deservire în mărime de cca 0,75 % anual.

Instituția implementatoare este Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul agriculturii (UCIMPA), care se află în subordinea Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău