Acord istoric: Când va fi vândută ultima mașină cu motor pe benzină sau motorină, în Europa

  • 05 Noiembrie 2022 15:11
Acord istoric: Când va fi vândută ultima mașină cu motor pe benzină sau motorină, în Europa

Parlamentul European și statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord asupra unei legislații europene care prevede să nu se mai vândă vehicule noi cu motor termic la orizontul lui 2035, au anunțat negociatorii, relatează obervatornews.ro, citând AFP.

„Tocmai am încheiat negocierile privind standardele CO2 ale mașinilor. S-a ajuns la o decizie istorică a UE în lupta împotriva modificărilor climatice, care confirmă definitiv obiectivul 100% vehicule cu zero emisii în 2035 care prevede etape intermediare în 2025 și 2030”, a anunțat eurodeputatul francez Pascal Canfin, președintele Comisiei mediului din PE, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Avem un acord”, a anunțat, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, un purtător de cuvânt al președinției cehe a Consiliului European, potrivit news.ro.

 Marca Volkswagen va produce în Europa numai mașini electrice, din 2033, a declarat directorul general Thomas Schaefer, angajându-se să respecte data stabilită în obiectivul său anterior pentru perioada 2033-2035, transmite Reuters.

Schaefer a spus că în următorul deceniu marca VW va reduce numărul de modele oferite, pentru a se concentra pe modelele de bază, cu scopul de a crește marja de profit pentru toate mărcile de volum - Volkswagen, SEAT, Skoda și vehicule comerciale - la 8% până în 2025.

„Fă mai puțin, dar mai bine”, a spus Schaefer, vorbind la un eveniment la Berlin.

Aducerea vehiculelor de la diferite mărci în aceeași fabrică economisește costuri, a spus Schaefer, adăugând: „Avem o mulțime de deșeuri în sistem, pe care le putem elimina”.

De asemenea, marca VW își va schimba concentrarea de pe un singur model per fabrică la „gândirea pe platformă”, a spus Schaefer, folosind același design de bază pentru diferite modele, pentru a permite economii de scară.

Producătorul auto vizează un vehicul electric entry-level la un preț 25.000 de euro sau mai puțin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Thu
22
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău