Acord între Regatul Unit și Franța pentru a stăvili imigrația clandestină prin Canalul Mânecii

  • 30 Noiembrie 2020 08:02
Acord între Regatul Unit și Franța pentru a stăvili imigrația clandestină prin Canalul Mânecii

Patrule suplimentare și noi mijloace tehnologice vor fi desfășurate de-a lungul plajelor franceze în cadrul unui nou acord între Paris și Londra vizând să pună capăt imigrației clandestine prin Canalul Mânecii, au anunțat ministerele britanic și francez de Interne, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Acordul prevede dublarea patrulelor franceze începând de la 1 decembrie, care vor fi sprijinite de drone și de radare, cu scopul de a-i repera pe cei care încearcă să traverseze canalul, a declarat sâmbătă Priti Patel pentru canalul britanic BBC.

În cadrul întăririi cooperării lor, Regatul Unit "s-a angajat să facă o investiție financiară suplimentară de 31,4 milioane de euro pentru a susține eforturile importante ale Franței împotriva traversărilor ilegale", a indicat Ministerul de Interne francez într-un comunicat publicat duminică.

Este prevăzut între altele "în cursul următoarelor șase luni" să fie examinate "rezultatele cu scopul de a evalua eficiența și impactul acestor măsuri suplimentare".

În ultimele luni, din ce în ce mai mulți migranți au încercat să ajungă în Marea Britanie pe această cale periculoasă și foarte frecventată. Patru decese au fost înregistrate în 2019 și șapte de la începutul anului, indică AFP.

Dosarul a fost sursă de tensiuni, Regatul Unit acuzând Franța că nu se implică suficient pentru a împiedica traversările.

În septembrie, autoritățile franceze au precizat că au interceptat peste 1.300 de persoane care încercau să ajungă în Regatul Unit, dintre care câțiva încercaseră să traverseze Canalul Mânecii înot pe o distanță de 30 km.

Între 1 ianuarie și 31 august, circa 6.200 de migranți și-au încercat șansa, cu ajutorul unor bărci pneumatice, caiace, unii chiar numai cu veste de salvare.

Nordul Franței atrage de mai mult timp candidații la imigrație clandestină spre Marea Britanie, la bordul unor ambarcațiuni sau al unora dintre zecile de mii de vehicule care traversează zilnic Canalul Mânecii prin tunelul subacvatic. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău