Acord de susținere a afacerilor din sectorul agricol 

  • 29 Iunie 2017 16:47
Acord de susținere a afacerilor din sectorul agricol 

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni și Federația Națională a Oamenilor de Afaceri au semnat joi, 29 iunie, un acord de colaborare pentru susținerea și dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, transmite IPN.

Organizațiile se vor orienta spre facilitarea investițiilor în domeniul agricol, construcția de silozuri și stații de depozitare a producției. Un scop urmărit este și identificarea noilor piețe de desfacere.

„Am învățat în străinătate ce înseamnă să fii competitiv, ce înseamnă să ai acces la utilaje, tehnologie, procese de fabricație moderne. Am stăpânit metodele de a ieși pe piețe noi cu produse de cea mai înaltă calitate. Vom implementa cunoștințele noastre cu care ne-am construit afacerile în străinătate pentru a valorifica pământul pe care au muncit părinții și bunicii noștri. Suntem convinși că potențialul țării noastre poate fi valorificat și vrem să demonstrăm că se poate”, a spus Alexei Repede, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni.

Printre cele mai mari probleme acuzate de agricultorii din țară Alexei Repede a menționat lipsa protecției din partea statului, sistemul fiscal dificil, legea ambiguă, monopolizarea pieței de producție și achiziție.

Cele două organizații își propun să ofere servicii de consultanță agricolă și asistență tehnică agricultorilor, să dezvolte instituția financiară ne-bancară și să lanseze proiecte în agricultura biodinamică. De asemenea, vor crea cooperative de întreprinzători pentru facilitarea accesului pe piață.

„Vom găsi împreună calea de acces pentru fermierii noștri la finanțări cu dobânzi rezonabile, la piețe de desfacere a produselor agricole cu valoare adăugată înaltă, prin aplicarea tehnologiilor performante în creșterea, păstrarea procesarea și comercializarea produselor agro-alimentare” a spus președintele Federației Naționale a Fermierilor din Moldova, Valeriu Cosarciuc.

În curând, Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni planifică lansarea unui proiect național de cultură antreprenorială, care va fi direcționat tuturor categoriilor de antreprenori, inclusiv celor care activează în domeniul agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău