Acord de cooperare între poliția Republicii Moldova și cea din Belgia

  • 12 Martie 2014 15:29
Acord de cooperare între poliția Republicii Moldova și cea din Belgia

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a semnat, miercuri, 12 martie, un Plan de Acțiuni de Cooperare pentru 2014 cu instituția similară din Regatul Belgiei.

Documentul a fost semnat de către ministrul de Interne, Dorin Recean, și Comisarul General al Poliției Federale Belgiene, Catherine de Bolle, aflată în vizită la Chișinău. 

Semnarea acestui document este importantă în contextul parcursului european al  Republicii Moldova, a declarat ministrul Dorin Recean, în cadrul unei conferințe de presă.

Colaborarea dintre Ministerul de Interne al Republicii Moldova și cel din Regatul Belgiei a început încă în 2007, a remarcat Comisarul General al Poliției Federale Belgiene, Catherine de Bolle. Un domeniu important de colaborare este lupta împotriva crimei organizate, a subliniat ea.

”Datorită cooperării noastre cu Republica Moldova, vom putea crește gradul de conștientizare al organelor de poliție din toate țările Parteneriatului Estic, referitor la acest fenomen, care este o prioritate pentru noi, la nivelul Belgiei, dar și la nivel European” a declarat Catherine de Bolle.

Documentul semnat la Chișinău prevede acțiuni comune de cooperare polițienească internațională, de luptă împotriva criminalității organizate, protecția datelor cu caracter personal și ordinea public.

Șefa Poliției Federale Belgieine, Catherine de Bolle, a mai participat la Chișinău la două evenimente publice pentru angajații MAI și studenții USM, la care a vorbit despre  oportunitățile de șanse egale și rolul femeii în organele de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
2,18
Cer fragmentat
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Mon
2
Tue
4
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău