Acord de cooperare în vederea extensiunii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la Universitatea de Stat din Moldova

  • 16 Decembrie 2022 09:50
Acord de cooperare în vederea extensiunii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la Universitatea de Stat din Moldova

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ion Cuza” din Iași au semnat un acord de cooperare în vederea extensiunii Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași la Universitatea de Stat din Moldova privind înființarea Facultății de Teologie, se arată în comunicatul instituției.

Documentul a fost semnat de către rectorul USM, Igor Șarov, care se află într-o vizită de lucru la Iași, și rectorul UAIC, Tudorel Toader.

Programul de studiu desfășurat în Extensiunea universitară va fi finanțat integral de Guvernul României.

Activitatea se va baza pe parteneriatul universitar dintre cele două instituții în domeniile didactic, științific, cultural și social, iar diplomele de finalizare a studiilor vor fi acordate de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

De asemenea Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va pune la dispoziția personalului didactic și de cercetare de la Universitatea de Stat din Moldova accesul extins la infrastructura și facilitățile pentru cercetare din laboratoarele, bazele și centrele proprii, experiența și competențele existente în managementul diverselor tipuri de proiecte de cercetare științifică, în scopul derulării unor programe și proiecte comune de cercetare.

Facultatea de Teologie din Iași a fost una dintre cele patru facultăți fondatoare a Univesității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău