Acord de colaborare între Radio RAI și Radio România

  • 07 Martie 2019 17:09
Acord de colaborare între Radio RAI și Radio România

La Roma, a fost încheiat astăzi, 7 martie, un acord de colaborare între Radio RAI și Radio România, semnat de administratorul delegat de la RAI, Fabrizio Salini, și președintele-director general al SRR, Georgică Severin.

Acesta a declarat pentru corespondenta noastră, Elena Postelnicu, că acordul cu RAI este o confirmare a strategiei pe care Radio România a abordat-o în ultimii ani, de a-și consolida relațiile cu marile companii publice de media. Acordul semnat astăzi cu RAI vine după cel semnat în decembrie cu Radio France, iar Radio România se află în negocieri avansate și cu BBC - spune președintele-director general al SRR. Georgică Severin a mai spus că este important ca acordul semnat astăzi la Roma să fie pus în practică și a subliniat importanța acestuia:

„Acordul cu RAI mai are și un alt caracter specific, colegii noștri italieni au fost interesați de colaborarea cu noi și pentru faptul că în momentul de față cea mai importantă minoritate din Peninsulă sunt cetățenii României, care locuiesc, trăiesc și muncesc aici și, evident, în asemenea condiții, mai ales în situația în care ei participă la alegerile europene, la alegerile locale. RAI, ca orice structură serioasă de media publică, este interesată să intre în contact, să dezvolte programele și pentru românii de aici, din peninsula italiană. Evident, experiența noastră contează, la fel cum și experiența RAI în multe domenii. Toate aceste lucruri fac ca acordul să fie extrem, extrem de important”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău