Achizițiile pentru alimentația copiilor în instituțiile de învățământ vor fi verificate

  • 31 Decembrie 2019 09:07
Achizițiile pentru alimentația copiilor în instituțiile de învățământ vor fi verificate

Achizițiile publice privind alimentația copiilor în instituțiile de învățământ din capitală vor fi verificate de către un grup de lucru creat prin dispoziția primarului Ion Ceban, transmite IPN.

„În acest domeniu este dezastru. Eu nu înțeleg de ce până acum de achizițiile publice în domeniul alimentației copiilor se ocupă Direcția generală educație, tineret și sport a capitalei. Toate observațiile și sugestiile în acest sens vor fi luate în calcul și analizate”, menționează Ion Ceban.

Tot astăzi, edilul a anunțat că va fi creat un grup de lucru, din care vor face parte și reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului, pentru amendarea cadrului legal. Scopul inițiativei este de a face regulă în ceea ce tine de perceperea taxelor ilegale în instituțiile de învățământ din capitală. La fel, va fi lansată Linia Anticorupție, unde părinții vor putea sesiza autoritățile despre abuzurile din școlile și grădinițele din Chișinău.

Și premierul Ion Chicu a venit cu o adresare către primarul capitalei în care menționează că orice eventual „pește cu viermi” de pe masa micuților în 2020 va fi servit personal de către el șefilor de la Primărie responsabili de achiziții publice. „Crimele împotriva copiilor trebuie să rămână în trecut. Perspectiva respectivă îi vizează nu doar pe responsabilii din municipiu, bineînțeles”, a mai spus premierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău