Achizițiile de electricitate în R.Moldova vor fi monitorizate de observatori internaționali

  • 11 Ianuarie 2017 07:50
Achizițiile de electricitate în R.Moldova vor fi monitorizate de observatori internaționali

Achizițiile de energie electrică în Republica Moldova vor fi monitorizate de un Grup de Observatori format din reprezentanți ai Guvernului, ai Secretariatului Comunității Energetice și ai Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Prevederi în acest sens sunt cuprinse în instrucțiunile pentru achiziția anuală de electricitate, finalizate de secretariatul Comunității Energetice și Ministerul Economiei din Republica Moldova, transmite IPN.

Grupul de observatori va urmări ca procesul de achiziție a energiei electrice să fie transparent și fără discriminări, se arată într-un comunicat publicat pe pagina electronică a Comunității Energetice.

Un punct din instrucțiunile elaborate prevede că, la etapa negocierilor, aplicații selectați își pot îmbunătăți ofertele financiare.

„Ministerul Economiei a fost deschis și cooperant cu noi chiar de la început. Speranța noastră este că acest set de instrucțiuni va oferi mai multă transparență și legitimitate procesului de achiziție de energie electrică în condițiile specifice a pieței moldovenești”, a subliniat directorul adjunct al Secretariatului Comunității Energetice, Dirk Buschle.

În acest context, Instrucțiunile în cauză sunt apreciate ca fiind de o importantă majoră pentru piețele cu un număr limitat de furnizori.

Instrucțiunile urmează procedura de aprobare de către Ministerul Economiei și vor fi aplicate din această lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău