Achiziție nouă la CSM: mașină de jumătate de milion de lei, cumpărată la licitație publică cu un singur participant

  • 07 August 2017 15:23
Achiziție nouă la CSM: mașină de jumătate de milion de lei, cumpărată la licitație publică cu un singur participant Sursa: Toyota.com

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cumpărat acum aproape o lună un automobil Toyota Camry cu o valoare de circa 570.000 de lei. Procedura de achiziție a avut loc la 13 iulie, iar la licitația publică a participat o singură firmă - Continent SRL, dealer oficial Toyota în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanților CSM, în luna mai, atunci când a fost anunțat concursul pentru prima dată, nu s-a prezentat nicio companie. În urma celui de-al doilea anunț, s-a înscris o singură firmă, notează Anticoruptie.md. Reprezentanții CSM spun că aceasta este prima mașină cumpărată de Consiliu. Instituția mai are două automobile care i-au fost donate în 2003. „Acestea se defectează însă foarte des și de cele mai multe ori nu pot fi folosite. Noua mașină va fi folosită de angajații CSM, instituție care are în subordine trei colegii și Inspecția Judiciară. Până în prezent, accesul în diferite raioane ale țării era destul de complicat”, a explicat Carolina Mangîr, purtătoare de cuvânt a CSM.

Potrivit datelor de pe pagina Tenger.gov.md, Continent SRL a mai vândut în acest an, în luna februarie, un automobil Curții de Conturi. Mașina a costat aproape 600.000 de lei. Și în acest caz la licitație a participat doar această companie. 

Un alt contract, tot din februarie, în valoare de 50.000 de lei, firma l-a încheiat cu Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Continent SRL s-a angajat să presteze servicii de deservire tehnică a automobilelor SIS. 

În decembrie 2016, alte două instituții au cumpărat mașini de la Continent SRL: Institutul de Medicină Urgentă (365.000 de lei) și Adunarea Populară UTA Găgăuzia (554.000 de lei). 

Fondatorii firmei sunt Elena Garcavenco și Victor Șumilo.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău