Achiziție importantă a prinicpalului acționar al Victoriabank. „Este un pas înainte în consolidarea poziției pe piață”

  • 04 Aprilie 2018 09:58
Achiziție importantă a prinicpalului acționar al Victoriabank. „Este un pas înainte în consolidarea poziției pe piață”

Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN, potrivit unui comunicat al băncii.

Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group și BT începe integrarea acestor entități în Grupul financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziționată la 75% din valoarea activului net, cu aproximativ 178,67 milioane de euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane de euro (77% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN - 6,79 milioane de euro (63% prețul de piață al acțiunilor/valoarea contabilă). În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 de milioane de euro pentru Bancpost.

„Achiziția Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania și un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziției pe piață. Urmează un plan ambițios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania - Bancpost. Suntem pregătiți să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susținerea antreprenorilor și economiei românești", a declarat președintele Consiliului de Administrație al BT, Horia Ciorcilă.

BT precizează că l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct - Chief Operations Officer, să coordoneze integrarea în Grupul BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci - BT și Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experiență în banking, este doctor în informatică economică și absolvent de EMBA.

Pentru operațiuni, servicii și consultanță, clienții Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN trebuie să se adreseze, în continuare, entităților respective.

Conturile clienților Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cotă de piață, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienți, circa 7.000 de angajați și aproape 500 de sedii. 

Investitorul de peste Prut a achiziționat la începutul acestui an 39% din acțiunile băncii Victoriabank, deținând împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 66% din capitalul social al acesteia. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău