Achitarea vinietei de către șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate - verificată în cadrul acțiunilor comune ale ASD, INSP și Serviciului Vamal

  • 19 Mai 2021 17:34
Achitarea vinietei de către șoferii cu mașini înmatriculate în străinătate - verificată în cadrul acțiunilor comune ale ASD, INSP și Serviciului Vamal

Administrația de Stat a Drumurilor, Inspectoratul Național de Securitate Publică al Inspectoratului General al Poliției și Echipele mobile ale Serviciului Vamal au verificat respectarea achitării vinietei de către conducătorii auto, care dețin autoturisme înmatriculate în străinătate și corectitudinea procurării acesteia.

Angajații INSP, în calitate de agenți constatatori au întocmit astăzi 5 procese verbale și au aplicat amenzi de până la 4500 de lei șoferilor, care nu au achitat vinieta, se arată în comunicat.

De la începutul anului 2021, deținătorii autovehiculelor și remorcilor atașate la acestea, înregistrate peste hotarele țării, au procurat circa 151 de mii de viniete cu o sumă totală de peste 34 de milioane de lei.

Scopul acțiunilor comune desfășurate este depistarea eficientă și documentarea mijloacelor de transport pentru care nu a fost achitată vinieta și identificarea conducătorilor auto, care au încălcat prevederile Regulamentului circulației rutiere.

Serviciul evidență vinietă al ASD este responsabil de asigurarea înregistrării taxei pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova în baza Legii nr. 280 din 16.12.2016 pentru modificarea și completarea unor acte legislative.

Vinieta poate fi procurată la filialele și agențiile băncii BC „Moldova Agroindbank” SA, la terminalele de plată (QIWI, Paynet, Paymaster și MMPS), dar și online, accesând paginile web www.vinieta.gov.md sau www.evinieta.gov.md, prin intermediul Serviciului Guvernamental de plăți electronice (MPay).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău