Ace de cusut înfipte în căpșune. Autoritățile din Australia investighează un fenomen cu potențial periculos

  • 17 Septembrie 2018 16:24
Ace de cusut înfipte în căpșune. Autoritățile din Australia investighează un fenomen cu potențial periculos

Autoritățile din Australia investighează un fenomen cu potențial periculos: ace de cusut ascunse în interiorul căpșunelor, relatează BBC News.

Căpșunele contaminate au apărut în șase state australiene, iar un ministru acuză că este o „infracțiune perfidă”. Un bărbat a ajuns la spital după ce a mâncar o căpșună în care era ascuns un ac, iar mai multe companii și-au retras fructele de pe piață.

În Noua Zeelandă, supermarketurile și hipermarketurile nu mai vând deloc căpșune importate din Australia, ca măsură de precauție.

Ministrul Sănătății din Australia, Greg Hunt, a cerut ca fenomenul care a luat amploare în ultimele zile să fie investigat. „Este o infracțiune perfidă și un atac asupra oamenilor”, a declarat acesta.

Deocamdată autoritățile nu au reușit să identifice suspectul care ar pune acele de cusut în căpșune.

Primele cazuri de căpșune cu ace au apărut săptămâna trecută, în Queensland, și s-au răspândit apoi în New South Wales, Victoria, Australian Capital Territory, Australia de Sud și Tasmania.

Statul Queensland oferă o recompensă de 100.000 de dolari australieni oricui reușește să ofere informații care să ducă la prinderea vinovatului sau vinovaților.

Scandalul ar putea afecta producătorii și le-ar putea cauza pagube însemnate, în condițiile în care industria căpșunelor aduce anual aproximativ 130 de milioane de dolari australieni.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău