Accidentul feroviar din sudul R. Moldova: Circulația va fi reluată în câteva zile

  • 07 August 2023 17:10
Accidentul feroviar din sudul R. Moldova: Circulația va fi reluată în câteva zile

Circulația pe tronsonul feroviar din sudul țării, pe care sâmbătă s-a produs un accident, va fi reluată în câteva zile. Anunțul a fost făcut astăzi, 7 august, de Calea Ferată din Moldova (CFM) care a precizat că angajații întreprinderii lucrează în continuare ca în termeni cât mai restrânși tronsonul să fie funcțional și sigur, transmite MOLDPRES.

Astfel, până în prezent, colaboratorii CFM au montat 100 de metri de cale ferată cu șine și traverse noi de beton. În total, urmează să fie reabilitați 150 de metri de cale ferată. CFM a menționat că finalizarea lucrărilor și reluarea circulației se planifică în următoarele zile, scrie sursa citată.

„Posibilitatea repunerii în circulație a celor șase vagoane va fi stabilită după efectuarea unei expertize tehnice, care va decide dacă, după impact, deteriorarea construcției vagoanelor nu are efect ireversibil, fapt care nu ar permite reparația acestora. Marfa din aceste vagoane a fost descărcată parțial, transportată și depozitată în loc special”, a conchis CFM.

În seara zilei de sâmbătă, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadâr-Lunga s-a produs un accident feroviar, în urma căruia șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat. Cauza preliminară este temperatura extrem de înaltă, care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul, cu 61 de vagoane marfare, se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău