ACCIDENTUL din Brăila: Un pompier a făcut accident vascular

  • 19 August 2015 17:32
ACCIDENTUL din Brăila: Un pompier a făcut accident vascular

Un pompier de la ISU Brăila care intervenea pentru descarcerarea victimelor din accidentul de la Baldovinești, în care a fost implicat un autocar în care se aflau 38 de persoane, majoritatea cetățeni moldoveni, a făcut un accident vascular cerebral, fiind transportat în stare gravă la spital, scrie Mediafax.ro.Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații…

Un pompier de la ISU Brăila care intervenea pentru descarcerarea victimelor din accidentul de la Baldovinești, în care a fost implicat un autocar în care se aflau 38 de persoane, majoritatea cetățeni moldoveni, a făcut un accident vascular cerebral, fiind transportat în stare gravă la spital, scrie Mediafax.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, colonel Ștefan Stoian, pompierul lucra de mai multe ore la descarcerarea și salvarea victimelor din accidentul de la Baldovinești, iar la un moment dat, în timpul intervenției, i s-a făcut rău.

Angajatul ISU Brăila a fost transportat la spital, medicii stabilind că acesta a făcut un accident vascular cerebral.

Pompierul, care se află în stare gravă, urmează să fie dus cu o ambulanță la un spital din București.

Acesta are 45 de ani și este angajat al ISU Brăila din anul 1991.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brăila, Camelia Bucur, în urma accidentului de la Baldovinești, 27 de persoane au fost rănite, iar 15 dintre acestea au rămas internate în spital.

De asemenea, trei persoane au decedat, fiind vorba despre un băiat de 14 și o fată de 15 ani, frate și soră, și un băiat de șase ani.

Pasagerii din autocar care nu au rămas internați au fost preluați de autorități și transportați la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” din Brăila, unde vor rămâne cazați până când un alt autocar va ajunge în zonă și îi va transporta acasă, în Republica Moldova.

Potrivit anchetatorilor, firma căreia îi aparține autocarul a trimis deja o mașină spre Brăila care să-i preia pe oameni și să-i ducă acasă, în timp ce unul dintre șoferii autocarului este audiat la Poliția Brăila, la ora transmiterii acestei știri. Cel de-al doilea șofer este internat în spital.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-București-Chișinău și s-a răsturnat, miercuri dimineață, pe DN 2B (E 87), la Baldovinești, în apropierea orașului Brăila. În autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 cetățeni moldoveni, doi cu dublă cetățenie română și bulgară, iar cei doi șoferi sunt turci.

Conform polițiștilor, accidentul s-a produs într-o curbă ușoară la stânga, în condițiile în care în zonă ploua torențial, iar șoferul nu ar fi schimbat direcția de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în șanț.

Potrivit comisarului șef Bogdan Zotoi, șeful Poliției Rutiere Brăila, cu 20 de minute înainte de producerea accidentului, autocarul a trecut prin fața unui echipaj de Poliție Rutieră, iar polițiștii nu au constatat că șoferul ar fi depășit viteza legală.

El a precizat că șoferul care se afla la volan a scăpat cu răni ușoare, în timp ce șoferul de rezervă a suferit răni la cap și a fost transportat de urgență la spital.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, care presupune implicarea forțelor din județele limitrofe, astfel că au fost mobilizate echipe de la Brăila și Galați.

Parchetul Tribunalului Brăila a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului de la Baldovinești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău