Accidente aviatice produse în lume (cronologie 2018-2019)

  • 27 Decembrie 2019 13:53
Accidente aviatice produse în lume (cronologie 2018-2019)

Un avion al companiei Bek Air cu 95 de pasageri și cinci membri ai echipajului la bord s-a prăbușit pe 27 decembrie 2019 în apropierea orașului Almaty, în Kazahstan, înregistrându-se cel puțin nouă morți, potrivit autorităților din această țară situată în Asia Centrală. Guvernul și aeroportul din Almaty au făcut cunoscut faptul că serviciile de urgență caută supraviețuitori la locul accidentului. Comitetul aviației a anunțat că suspendă toate zborurile cu acest tip de aparat până la finalizarea unei anchete.

Accidente aviatice produse în lume în anii 2018 și 2019:

2019
 

25 decembrie 2019 - Un avion MiG din Forțele aeriene iraniene s-a prăbușit în nord-vestul Iranului, cei doi membri ai echipajului decedând.
1 decembrie 2019 - Nouă persoane au murit și trei au fost rănite în urma prăbușirii unui avion de mici dimensiuni în statul Dakota de Sud din nordul SUA.

27 noiembrie 2019 - Șapte persoane au murit în urma prăbușirii unui avion de mici dimensiuni în centrul Canadei.
24 noiembrie 2019 - 17 persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat în estul Republicii Congo.

1 septembrie 2019 - Nouă persoane aflate la bord unui avion Beechcraft BE-350 de mici dimensiuni au murit după prăbușirea acestuia în stațiunea privată Agojo din satul Pansol, Filipine.

14 iulie 2019 - Nouă persoane au murit în urma prăbușirii unui mic avion de turism, în nordul Suediei.

24 iunie 2019 - Două avioane militare de tip Eurofighter ale forțelor aeriene germane s-au prăbușit după ce s-au ciocnit în aer deasupra landului Mecklenburg - Pomerania Inferioară. Unul din cei doi piloți ai avioanelor militare de tip Eurofighter a decedat.
22 iunie 2019 - Nouă persoane au murit în urma prăbușirii unui avion de agrement în nordul arhipelagului american Hawaii. Aparatul de zbor, King Air cu două motoare folosit pentru transportul de parașutiști, s-a prăbușit la decolare în apropiere de aerodromul Dillingham Airfield, pe insula Oahu. Niciun pasager nu a supraviețuit.

5 mai 2019 - 13 persoane au murit după ce un avion privat, Bombardier Challenger 601, s-a prăbușit în nordul Mexicului. Avionul decolase de la Las Vegas, SUA, și se îndrepta spre Monterrey, statul mexican Nuevo Leon.
5 mai 2019 - 41 de persoane au murit după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a luat foc în zbor la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova, aeronava fiind nevoită să aterizeze de urgență.

2018
 

29 octombrie - Un avion al companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbușit în mare la câteva minute după decolarea de pe Aeroportul internațional din Jakarta și avea 188 de persoane la bord. Avionul transporta 178 de pasageri adulți, un copil și doi bebeluși, precum și doi piloți și cinci membri ai echipajului. Avionul a cerut să revină la bază înainte de a dispărea în cele din urmă de pe radare. Zborul JT610 a decolat la ora locală 06.20 de pe aeroportul din Jakarta și urma să aterizeze o oră mai târziu la Pangkal Pinang, capitala regiunii miniere Bangka-Belitung.

9 septembrie - Cel puțin 17 persoane au murit în urma prăbușirii unui avion de pasageri în Sudanul de Sud. Avionul, care a căzut într-un râu, efectua un zbor între aeroportul internațional din capitala sud-sudaneză Juba și orașul Yirol. În aparatul de zbor se aflau în total 22 de persoane.
8 septembrie - Un elicopter cu șapte persoane la bord, între care un alpinist japonez, s-a prăbușit la 8 septembrie 2018, într-o zonă montană din centrul Nepalului. Elicopterul "Altitude Air", o companie privată, a pierdut contactul cu turnul de control la puțin timp după decolare în districtul Gorkha (centru). Epava sa a fost reperată pe un deal împădurit în districtul vecin Dhadhing.

4 august - Patru persoane membre ale aceleiași familii, printre care și doi copii, au murit după ce avionul de mici dimensiuni în care se aflau s-a prăbușit într-o pădure din Elveția, provocând un incendiu care a distrus complet avionul. Aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă inaccesibilă de pădure în trecătoarea montană Rengg, din cantonul Nidwalden din centrul țării.

10 iulie - Un accident aviatic produs în apropierea aeroportului Wonderboom, de lângă capitala sud-africană Pretoria, s-a soldat cu un mort și 20 de răniți. Avionul era destinat unui parc de distracții din Olanda consacrat aviației, Aviodrom, situat în apropierea aeroportului internațional Schiphol din Amsterdam.

1 iunie - Un avion ultraușor s-a prăbușit în apropierea aeroportului Pecs-Pogany din sud-vestul Ungariei, la câteva sute de metri de aeroport înainte de a lua foc. Doi bărbați au murit.

29 aprilie - Un pilot și doi copiloți libieni au murit în urma prăbușirii unui avion cargou de tip Iliușin ce deservea un câmp petrolier în sudul Libiei. Avionul s-a prăbușit la câteva minute după ce a decolat de pe câmpul petrolier El Sharara.

12 martie - Un avion de pasageri al unei companii din Bangladesh s-a prăbușit, provocând morți și răniți, la aterizarea de pe aeroportul din capitala Nepalului, Kathmandu. Avionul, operat de compania US-Bangla, a ieșit de pe pistă în timpul aterizării și a luat foc.
11 martie - Unsprezece persoane au murit în urma prăbușirii în sud-vestul Iranului a unui avion privat turcesc care zbura de la Sharjah, Emiratele Arabe Unite, la Istanbul.
7 martie - Cel puțin cinci persoane au murit în urma prăbușirii unui elicopter al serviciilor de securitate ruse în sudul Ceceniei, la circa opt kilometri de frontiera cu Georgia. Aparatul de zbor, un model Mi-8, a căzut într-o zonă rurală la aproximativ 1,5 kilometri de un post de control frontalier.
6 martie - 39 de persoane, toți militari, au murit în urma prăbușirii unui avion rus de transport militar la aterizarea la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în vestul Siriei, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

18 februarie - Un avion de linie iranian asigurând o legătură internă s-a prăbușit în sud-vestul Iranului, 66 de persoane decedând în accidentul aviatic. Avionul, care asigura legătura între Teheran și orașul Yasuj (sud-vest), "s-a prăbușit în regiunea Samirom", la aproximativ 480 km sud de Teheran.
17 februarie - Treisprezece persoane au fost ucise în accidentul de elicopter al ministrului mexican de interne, Alfonso Navarrete, care călătorea în zona afectată de un seism puternic produs anterior în Mexic. Cutremurul cu magnitudinea de 7,2 nu s-a soldat cu victime directe.
11 februarie - Un avion de pasageri, de tipul AN-148, al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbușit în regiunea Moscova.

23 ianuarie - Patru persoane și-au pierdut viața într-o coliziune aeriană între un avion de turism și un elicopter de salvare, petrecută în apropierea localității germane Rheinhausen, nu departe de Karlsruhe. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie moderată
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău