Accident tragic pe Dunăre. Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața

  • 30 Mai 2019 09:07
Accident tragic pe Dunăre. Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața

Cel puțin 7 persoane și-au pierdut viața și alte 19 sunt date dispărute după un accident naval care a avut loc pe Dunăre, la Budapesta.

Un vas de agrement care transporta 33 de turiști sud-coreeni și 2 membri maghiari ai echipajului s-a ciocnit de o altă navă în fața parlamentului ungar și s-a scufundat în condiții de vreme nefavorabilă.

Emil Groza transmite din Budapesta: "Epava vaporului a fost descoperită în apropierea pilonilor podului Margareta.

Zeci de polițiști, pompieri și militari au fost angrenați în operațiunile de salvare, care însă au fost îngreunate din cauza întunericului, ploii și nivelului ridicat al apelor Dunării.

Autoritățile ungare nu au oferit informații legate de numărul exact al persoanelor salvate.

Potrivit Ministerului de Externe de la Seul, deocamdată nu se știe nimic despre soarta a 19 persoane care se aflau la bordul vaporului."

Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a ordonat constituirea unui grup operativ la nivel guvernamental cu privire la accidentul naval din Ungaria, care a afectat turiști ai țării sale.

Moon Jae-in și-a instruit, totodată, guvernul ca, în cooperare cu autoritățile ungare, să ia toate măsurile posibile pentru ajutorarea turiștilor sud-coreeni implicați în nefericitul accident. Guvernul de la Seul își propune de asemenea ca, în cel mai scurt timp, să trimită în Ungaria un grup alcătuit din 18 membri.

sursa: rador

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău