Accident rutier grav, în România. Un autocar cu 40 de persoane din Republica Moldova și două autoturisme, implicate

  • 09 Septembrie 2023 08:45
Accident rutier grav, în România. Un autocar cu 40 de persoane din Republica Moldova și două autoturisme, implicate

Un accident rutier grav a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe DE 581, pe raza localității Crasna, între două autoturisme și un autocar în care se aflau 40 de persoane din Republica Moldova. Inițial, salvatorii luaseră în calcul să activeze Planul Roșu de Intervenție, dar odată ajunse la fața locului echipajele de intervenție au constatat că nu se impune acest lucru. În urma impactului au rezultat șase victime, dintre care una decedată în urma unui stop cardio-respirator.

În autocar se aflau 40 de persoane, toate din Republica Moldova. Celelalte două autoturisme sunt înmatriculate în Galați, respectiv Alba, scrie Vremea Nouă.

Din primele informații, se pare că autocarul și autoturismul de Alba veneau dinspre Bârlad spre Vaslui, iar celălalt autoturism, din Galați, se deplasa spre Bârlad. 

La un moment dat, autoturismul Dacia din județul Galați ar fi lovit un cap de pod, a ricoșat frontal în autoturismul de Alba, pe care l-a scos în afara carosabilului, apoi s-a lovit și de autocarul din Republica Moldova, care venea tot din sens opus. 

În urma acestui teribil impact, au rezultat sase victime, toate aflate în cele două autoturisme. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vaslui, una dintre aceste persoane a fost declarată decedată chiar la fața locului, după ce manevrele de resuscitare efectuate de medicul de pe ambulanța SMURD nu au dat rezultate. 

“Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă (autospeciale echipate cu module pentru descarcerare/deblocare), o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), trei ambulanțe SMURD (o ambulanță SMURD pentru terapie intensivă mobilă și două ambulanțe SMURD cu echipaje de prim ajutor), o autospecială de primă intervenție și comandă, 16 subofițeri și un ofițer, pentru descarcerarea, evaluarea, evacuarea, asigurarea măsurilor PSI, acordarea primului ajutor și transportul la unități medicale de urgență a victimelor unui accident rutier produs pe DE 581, în zona localității Crasna.

La fața locului au fost deplasate și trei ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.  La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite șase victime, dintre care cinci încarcerate. Toate cele cinci victime încarcerate se aflau într-un autoturism. Dintre cele șase victime, două persoane se aflau în stop cardiorespirator, două în comă și doar o persoană era conștientă. Pompierii au efectuat manevrele pentru descarcerare concomitent cu acțiunile medicilor și paramedicilor pentru stabilizarea victimelor. În acest moment, toate victimele sunt descarcerate, însă, în cazul uneia dintre victimele aflate în stop cardiorespirator, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la fața locului, în acest moment, acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Persoanele din autocar au fost evaluate, însă nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale.Cauzele și circumstanțele producerii acestui accident rutier sunt cercetate de polițiști”, a precizat Marius Stanciu, reprezentantul ISU Vaslui.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău