Accident pe pista de aterizare. O persoană a murit după ce a fost lovită de un avion

  • 08 Mai 2020 12:21
Accident pe pista de aterizare. O persoană a murit după ce a fost lovită de un avion

O persoană a murit joi seară după ce a fost lovită de un avion care ateriza pe pista unui aeroport din Austin, un oraș din statul american Texas, au anunțat autoritățile locale, citate vineri de Reuters, citat de Agerpres.

Persoana a fost lovită și ucisă, joi seară, pe pista 17R de o aeronavă care ateriza, au transmis pe Twitter reprezentanții Aeroportului Internațional Austin-Bergstrom din Texas, adăugând că incidentul va fi investigat. Victima era o persoană adultă, au indicat reprezentanții serviciilor de urgență. Potrivit aeroportului, un pilot a observat o persoană pe pistă înainte de raportarea decesului.

„Conform informațiilor inițiale, un pilot al cursei 1392 operată de compania Southwest Airlines a raportat către Aeroportul Internațional Austin-Bergstrom că au văzut o persoană neautorizată pe pista 17-Right, după ce aeronava lor (un Boeing 737) a aterizat, joi, la ora 20:12”, au precizat reprezentanții aeroportului american. „AUS Airport Operations a investigat raportul și a găsit victima pe pistă”, potrivit comunicatului emis de aeroport, care a adăugat că Departamentul de Poliție din Austin (APD) investighează acest incident.

Potrivit media locale, APD a indicat că persoana decedată nu purta echipamentul specific al lucrătorilor aeroportului. Administrația Federală pentru Aviație din SUA asistă APD în investigarea acestui incident. Pista pe care a avut loc incidentul a fost închisă ulterior. Aeroportul, situat la sud de capitala statului Texas, dispune de încă o pistă pe care operațiunile au continuat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău