Accident naval în Deltă | Conducător al ambarcațiunilor, în care se aflau și cetățeni moldoveni, audiat de procurori

  • 04 Noiembrie 2016 11:40
Accident naval în Deltă | Conducător al ambarcațiunilor, în care se aflau și cetățeni moldoveni, audiat de procurori

Unul din conducătorii ambarcațiunilor implicate în accidentul de joi seara de la Tulcea va fi audiat de anchetatori, în condițiile în care a plecat de la locul accidentului, dar a fost găsit după câteva ore de polițiștii tulceni, transmite

Purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea, inspectorul principal Dorin Visterneanu, a declarat, vineri. că accidentul a avut loc între un water-taxi, la bordul căruia se aflau 14 pasageri, toți cetățeni moldoveni, și o șalupă rapidă care aparține unei societăți comerciale.

Conducătorul acesteia a plecat de la locul accidentului la scurt timp după producerea sa. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a fost identificat pe raza municipiului Tulcea.

Anchetatorii încearcă să stabilească motivul pentru care conducătorul ambarcațiunii a plecat de la locul accidentului, acesta urmând să fie audiat. De asemenea, se fac cercetări și pentru a se stabili dinamica accidentului și cine se face vinovat de producerea lui.

Reprezentanții Spitalului Județean Tulcea au declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cele două persoane rănite care au rămas internate aici se simt bine. Cei doi au în jur de 30 de ani și sunt medici. Ei ar putea fi externați vineri sau sâmbătă, în funcție de rezultatul investigațiilor medicale.

Pompierii tulceni au intervenit, joi seară, pentru salvarea a 14 persoane implicate într-un accident naval pe Dunăre, după ce două ambarcațiuni s-au ciocnit în zona Milei 23, șase dintre victime fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență din Tulcea. Una din persoanele rănite în accident a fost dusă la Spitalul Județean din Costanța, în timp ce la spitalul din Tulcea au mai rămas internate două persoane rănite.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău confirma accidentul naval care s-a produs în seara zilei de ieri, în Tulcea, delta Dunării, România. La bordul uneia din cele două ambarcațiuni se aflau 14 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit autorităților române în urma accidentului șase cetățeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar în afara oricărui pericol și trei cu leziuni ușoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău