Ministerul de Externe confirmă accidentul naval din Delta Dunării în urma căruia 6 moldoveni au fost grav răniți

  • 04 Noiembrie 2016 09:05
Ministerul de Externe confirmă accidentul naval din Delta Dunării în urma căruia 6 moldoveni au fost grav răniți

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirma accidentul naval care s-a produs în seara zilei de ieri, în Tulcea, delta Dunării, România.

La bordul uneia din cele două ambarcațiuni se aflau 14 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit autorităților române în urma accidentului șase cetățeni moldoveni au fost grav răniți, dintre care o persoană se află în comă, două cu leziuni mai grave, dar în afara oricărui pericol și trei cu leziuni ușoare.

Cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către organele abilitate din România, se arată într-un comunicat al MAIE.

Consulatul General de la Iași este în contact atât cu instituțiile medicale în vederea monitorizării stării de sănătate a cetățenilor moldoveni, cât și cu organele de drept din Tulcea în vederea elucidării circumstanțelor accidentului.

În cazul în care rudele victimelor au nevoie de detalii și asistență consulară pot telefona la linia de urgență a Consulatului Republicii Moldova la Iași Tel.: 00 40 740984873 sau la Centrul de Apel al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene :Tel.: +373 69 320 221.

Căpitănia Zonală a Portului Tulcea și Poliția Transporturi din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului au început cercetările pentru stabilirea cauzelor evenimentului. Acesta este primul accident petrecut pe Dunăre de la începutul anului cu un număr atât de mare de victime.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău