Accident în România | Doi cetățeni din Republica Moldova au ajuns la spital (VIDEO)

  • 25 Iunie 2017 14:04
Accident în România | Doi cetățeni din Republica Moldova au ajuns la spital (VIDEO)

Patru persoane au ajuns sâmbătă seară la Spitalul Municipal Dej în urmă unui accident rutier pe DN1C în localitatea Coplean. În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau mai mulți cetățeni moldoveni, care a intrat în coliziune cu un autoturism în care se aflau doi tineri din județul Sălaj. Până la sosirea echipajelor de intervenție, un pompier din Dej care se află în timpul liber le-a acordat victimelor primul ajutor.

 Accidentul a avut loc sâmbătă seară în jurul orei 22:30 pe DN1C între localitățile Coplean și Catcau. Din primele informații, un autoturism Seat înmatriculat în județul Sălaj care circulă pe direcția Baia-Mare  – Dej s-ar fi angajat în depășirea unui autotren fără să se asigure, intrând în coliziune cu un microbuz înmatriculat în Republică Moldova în care se aflau patru persoane. În urmă impactului extrem de violent, șoferul autoturismului, un tânăr în vârstă de 19 ani din Căpâlnă și pasagerul de pe locul din dreaptă, în vârstă de 22 de ani, au suferit răni. De asemenea, din microbuzul care se deplasa spre Franța, au fost rănite două persoane, un bărbat în vârstă de 40 de ani și fiică lui de doar 10 ani. Martor la întregul accident a fost un pompier din cadrul Detașamentului de la Dej, aflat în timpul liber.

După ce a sunat la 112 pentru a cere ajutor, plt. maj. Radu Achimas le-a acordat îngrijiri răniților folosindu-se de trusele medicale de prim ajutor aflate în autoturisme. În scurt timp, la față locului au ajuns și echipajele de intervenție care i-au preluat pe cei patru răniți și i-au transportat la Spitalul Municipal Dej. Conform informațiilor furnizate de dr. Mariana Baciu de la Substatia de Ambulanță Dej, rănile suferite de cele patru persoane  nu le pun viață în pericol. Polițiștii de la rutieră au deschis o anchetă în acest caz, urmând a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului. 

 Nu este pentru prima data când plt. major Radu Achimas ajută victimele unui accident rutier, deși se află în timpul liber. În urmă cu aproape doi ani, acesta a fost premiat de Inspectoratul de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj după ce aflându-se întâmplător prin zonă a acordat îngrijiri medicale unei femei, victimă într-un grav accident rutier în localitatea Catcau. 

Sursa: dejeanul.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,03 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău