Accident feroviar în România. Două locomotive s-au ciocnit: 2 persoane au ajuns la spital

  • 17 Mai 2023 09:11
Accident feroviar în România. Două locomotive s-au ciocnit: 2 persoane au ajuns la spital

Doi bărbați au ajuns la spital, după ce două locomotive s-au ciocnit în noaptea de marți spre miercuri, între localitățile Toporu și Chiriacu din județul Giurgiu, România. Accidentul s-a petrecut pe linia 103, la aproximativ 25 km de Giurgiu și 40 km de Videle. Traficul pentru trenurile de călători a fost blocat. Unul din mecanici consumase alcool, scrie hotnews.ro.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului, potrivit CFR Călători.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

ână la redeschiderea circulației în condiții de siguranță, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

Conform primelor informații transmise de personalul feroviar ajuns la fața locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona stației Toporu, a talonat un macaź și a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu, a transmis CFR SA.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportați la spital. Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituție abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

Din punct de vedere al traficului feroviar de călători, două trenuri Regio, care circulă pe relația Giurgiu - Videle, sunt staționate în Giurgiu. Traficul este programat să fie reluat la ora 9.

IPJ Giurgiu confirmă că unul dintre mecanici era băut. Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul drager, rezultatele fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru unul dintre aceștia, iar pentru celălalt, rezultatul a fost negativ, a transmis IPJ Giurgiu.

Locomotivele aparțin unui operator privat.Potrivit anchetatorilor, un mecanic de locomotivă nu ar fi respectat semnalul de oprire și s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice, scrie Breaking News Giurgiu.

Aparatul etilotest ar fi arătat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie publicația locală.

În plus, una dintre locomotive nu ar fi avut ordin de circulație.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău