Accident de avion în Indonezia: Una dintre cutiile negre a fost recuperată

  • 01 Noiembrie 2018 08:15
Accident de avion în Indonezia: Una dintre cutiile negre a fost recuperată

Una dintre cele două cutii negre ale avionului companiei indoneziene low cost Lion Air care s-a prăbușit în mare luni cu 189 de persoane la bord a fost găsită, a anunțat joi șeful Comitetului național pentru securitate în transporturi, citat de AFP.

„Am găsit una dintre cutiile negre", a declarat pentru AFP Soerjanto Tjahjono. "Nu știm dacă este vorba despre FDR (care înregistrează parametrii de zbor) sau despre CVR (care înregistrează sunetele din cabina piloților", a adăugat el.

Armata indoneziană a anunțat miercuri că este posibil să fi localizat epava avionului. Pentru a recupera cele două cutii negre ale aparatului, o mie de persoane au fost mobilizate, printre care zeci de scafandri, dar și elicoptere și ambarcațiuni.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al Lion Air, dat în folosință de numai câteva luni, s-a scufundat luni în Marea Java. Cu puțin timp înainte, echipajul a solicitat controlului aerian permisiunea pentru a reveni la Jakarta, punctul său de plecare.

Avionul se îndrepta spre Pangkal Pingang, localitate de tranzit pentru turiștii dornici să profite de plajele de pe insula vecină Belitung.

Autoritățile au exclus posibilitatea de a mai găsi supraviețuitori.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău