Accident aviatic / Coasta de Fildeș: Tehnicienii supraviețuitori au declarat că motoarele nu aveau nicio defecțiune

  • 15 Octombrie 2017 22:45
Accident aviatic / Coasta de Fildeș: Tehnicienii supraviețuitori au declarat că motoarele nu aveau nicio defecțiune

Premierul Pavel Filip a convocat duminică, 15 octombrie, o celulă de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeș

Pavel Filip a anunțat că aeronava executa zborul de poziționare din Ouagadougou spre Abidja pentru a prelua încărcături conform contractului de închiriere cu Armata franceză. „Aeronava se afla în procedură de aterizare pe aeroportul din Abidja, neajungând la pistă doar 500 de metri. Din datele oficiale s-a constatat că accidentul aviatic s-a produs în condiții meteo nefavorabile. La acel moment era o furtună violentă și descărcări electrice. Piloții aveau o experiență impunătoare, de peste 20 mii de ore de zbor. Aeronava era în stare bună, ultima verificare majoră fiind realizată în 2017”, a anunțat premierul.

Autoritățile statului s-au mobilizate imediat după notificare primită din Coasta de Fildeș, a declarat Pavel Filip. „Am dispus deplasarea de urgență în Abidja și sper că echipa de experți va fi deja mâine la locul accidentului astfel încât să fie asigurată expertiza și analiza împreună cu autoritățile din Coasta de Fildeș”.

Din cei șase cetățeni ai Republicii Moldova, patru au decedat, iar doi cetățeni sunt internați în spital.

Nicolae Buzu, directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile, a declarat că echipa de zbor era foarte bine pregătită, comandantul aeronavei având o experiență 23766 de ore de zbor. „Ultima reparație capitală a navei a fost efectuată la Kiev pe 16.11.2005. În februarie 2017 a fost verificată nava. Avionul a fost în stare foarte bună pentru a efectua zborurile. Nava trebuia să aterizeze la ora 8.20, au dispărut de pe radar la 8.24 . Nava a căzut la 500 de metri de la pistă în condiții meteo nefavorabile”, a declarat reprezentantul Autorității Aeronautice.

Tehnicieni care au supraviețuit accidentului au comunicat că aeronava a căzut în apă la aterizare și că motoarele nu aveau nicio defecțiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău