Accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat

  • 22 Octombrie 2021 10:17
Accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat

Cantitatea de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice va fi scăzută, iar accesul la produsele din tutun încălzit și țigările electronice va fi limitat. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea unor acte normative au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, în urma modificărilor va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor de tutun, a dispozitivelor și a accesoriilor de utilizare, reîncărcare sau încălzire a produselor din tutun și a produselor conexe. Acțiunile au drept scop prevenirea accesului minorilor la produsele din tutun și la produsele conexe, protejarea sănătății populației de consecințele consumului de tutun și ale expunerii la fumul de tutun, scrie sursa citată.

De asemenea, noile modificări prevăd și scăderea cantității de nicotină în lichidul pentru țigaretele electronice. Astfel, se restabilesc reglementările aprobate în anul 2015 pentru cantitatea de nicotină – 20mg per 1 ml de lichid. Această prevedere corespunde Convenției Cadru a Organizației Mondiale a Sănătăți.

Prezenta lege va intra în vigoare la expirarea a 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău