Accesul în parcurile din Chișinău ar putea fi restricționat după ora 23:00

  • 25 Iulie 2022 15:37
Accesul în parcurile din Chișinău ar putea fi restricționat după ora 23:00

Accesul pentru vizitatori în parcurile din Chișinău ar putea fi restricționat după ora 23:00. Cu o propunere în acest sens a venit conducerea întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” la ședință operativă e la Primăria capitalei, transmite IPN.

Victoria Covali, administrator interimar al întreprinderii, a declarat că municipalitatea a investit în amenajarea parcurilor sume enorme, iar toate lucrările trebuie protejate.

În acest sens, se pregătesc măsuri pentru fiecare parc în parte, inclusiv program de activitate. Or, în prezent în parcuri este acces liber non-stop, iar unii vizitatori dau dovadă de comportament inadecvat.

În opinia sa, accesul în parc trebuie restricționat, inclusiv trebuie amenajate intrări accesibile pentru cetățeni, dar care să permită un control mai bun.

Viceprimarul Ilie Ceban s-a referit la un accident produs acum o săptămână într-un parc din Chișinău după ce un cetățean a intrat cu automobilul.

Responsabilul a cerut ca accesul transportului privat să fie strict interzis în parcuri. Excepție vor constitui mașinile specializate de intervenție. În cazul mașinilor care deservesc gheretele din parc, s-a solicitat ca acestora să li se permită intrarea până la ora 06.00 dimineața.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău