Accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă

  • 11 Februarie 2021 11:03
Accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă

Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă, transmite MOLDPRES cu referire la informația din dimineața de astăzi a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de ceață, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei. „În acest interval, unitățile teritoriale ale SA "Drumuri” au antrenat în procesul tehnologic trei utilaje speciale și au implicat 20 de muncitori rutieri, efectuând în zona de nord lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de sud  și centru – lucrări de patrulare”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare sezonului de iarnă și adaptarea regimului de viteză la condițiile de circulație curente. În cazul eventualelor dificultăți, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 11 - 17 februarie va avea loc schimbarea bruscă a vremii cu emiterea unui nou Cod Galben. În noaptea din 11 spre 12 februarie vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice. În legătură cu pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12 - 17 februarie temperatura aerului noaptea treptat va scădea până la 20 grade de ger, iar  pe drumuri se va forma ghețuș.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău