Acces intezis în SUA | Eliberarea vizelor, suspendată

  • 20 Martie 2020 18:27
Acces intezis în SUA | Eliberarea vizelor, suspendată

Statele Unite ale Americii au suspendat vineri eliberarea vizelor obișnuite în toate țările lumii pe fondul crizei sanitare provocate de COVID-19, a anunțat Departamentul de Stat, scrie Agerpres.

"Toate întâlnirile pentru vizele obișnuite de vizită sau de imigrare sunt anulate" începând de vineri, anunță Departamentul de Stat pe contul său de Twitter.

"În limita posibilului, ambasadele și consulatele vor continua să elibereze vize de urgență", se precizează în anunțul Departamentului de Stat, care promite să reia restul serviciilor "cât mai curând posibil", fără să indice o dată exactă.

Washingtonul anunțase deja cu două zile în urmă suspendarea vizelor obișnuite în "numeroase țări", fără să spună care sunt acestea. De acum însă măsura a fost generalizată.

 

Statele Unite au interzis intrarea pe teritoriul lor pentru străinii veniți din majoritatea țărilor europene, urmând să închidă vineri seara granița cu Canada, iar, privitor la Mexic, intenționează să limiteze trecerile între cele două țări.

În același timp, Departamentul de Stat le-a cerut tuturor americanilor să nu se deplaseze în străinătate pe fondul epidemiei declanșate de noul coronavirus.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău