ACC încheie contracte directe cu consumatorii

  • 07 Noiembrie 2020 10:24
ACC încheie contracte directe cu consumatorii

Proiectul pilot de încheiere a contractelor individuale cu proprietarii de apartamente din blocurile locative aflate în gestiunea ÎMGFL nr.7 – lansat de ,,Apă-Canal Chișinău” SA la sfârșitul lunii septembrie – prevede și instalarea în fiecare apartament a contoarelor cu dispozitive de citire la distanță a indicilor. Până acum, proiectul este derulat în proporție de 34 %, transmite IPN.

Contoarele instalate sunt integrate într-un sistem de colectare și transmitere a datelor către concentrator prin modulul LoRaWan. Ultimul recepționează datele, în funcție de raza de acoperire a concentratorului, până la 15 kilometri pe linie dreapta fără obstacole. Datele transmise sunt vizualizate și analizate în aplicația web cu interfață interactivă.

Furnizorul de apă precizează că procedura de contractare cu proprietarii de apartamente a blocurilor locative din gestiunea ÎMGFL nr. 7 , mun. Chișinău, nu este întâmplătoare. ÎMGFL nr.7 este unica întreprindere municipală de gestionare a fondului locativ ce nu este în procedură de insolvabilitate, din cele 23 la număr care activează în Chișinău.

În cadrul unei ședințe, prezidate de către Andrei Șaptefraț, director comercial ACC, s-a constatat că unii locatari din blocurile incluse în proiect tergiversează prezentarea setului de documente necesare, în pofida faptului că au fost informați despre implementarea proiectului. ,,Apă-Canal Chișinău” îi îndeamnă să facă acest lucru, atât la Centrul comercial și asistență clienți, cât și în sediul întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ. Este vorba despre formularul de cerere îndeplinit, copia actelor ce confirmă dreptul de proprietate sau folosință și copia buletinului de identitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău