ACASĂ cu oameni de cultură | Scenaristul Costin Manoliu: Mulți intelectuali din mișcarea Rugul Aprins, arestați după război, au fost refugiați din Chișinău! (AUDIO)

  • 11 Aprilie 2020 09:27
0%
00:00:00
00:00:00

Zilele acestea Teatrul Radiofonic Național de la București le propune ascultătorilor o nouă premieră, despre care am mai vorbit în cadrul emisiunii noastre : e vorba de un  spectacol radiofonic dedicat inițiatorului mișcării Rugul Aprins, cu genericul “Sandu Tudor – Floarea de foc a RuguluiAprins".

Sandu Tudor, sau Alexandru Teodorescu, este cel care își sfârșea viața pământească în închisoarea de la Aiud, în 1962, ca ieroschimonahul Daniil de la Rarău.

În cadrul mișcării spiritual-culturale Rugul Aprins, ce a luat ființă în jurul mănăstirii Antim din București după cel de-al doilea Război Mondial, au fost antrenați intelectuali de vază ai vremii, parte din ei refugiați de la Chișinău, ne spune  Ioan Costin Manoliu, colaboratorul Teatrului Radiofonic Național București, autorul scenariului acestui spectacol. Mai multe detalii despre noua piesă radiofonică, realizată în baza mărturiilor documentare ale epocii, le aflați  din interviul telefonic cu Ioan Costin Manoliu, realizat de colega noastră Alina Rusu.

Vă mai anunțăm că Spectacolul « Sandu Tudor – Floarea de Foc a RuguluiAprins » poate fi audiat astăzi (sâmbătă, 11 aprilie) seara, la ora 23.00, la Radio România Internațional, iar pe site-ul Teatrului Radiofonic Național București, e-teatru, puteți găsi mai multe producții adresate atât adulților, cât și copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău