Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan

  • 17 Octombrie 2016 18:41
Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan

Academia Suedeză a încetat să încerce să-l contacteze pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereușite, a declarat luni secretara permanentă al instituției, Sara Danius, citată de AFP.

"Momentan nu facem nimic. Am sunat și am trimis e-mail-uri celui mai apropiat colaborator al său și am primit răspunsuri foarte amabile. Deocamdată este de ajuns", a declarat Danius pentru postul public de radio SR.

Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeași seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulțumit să cânte, fără a aborda acest subiect în fața publicului.

"Nu-mi fac deloc griji, am sentimentul că se va manifesta", a precizat Danius.

Căștigătorii sunt invitați în fiecare an pe 10 decembrie la Stockholm pentru a-și primi premiul din mâinile regelui Suediei și a ține un discurs în cadrul unui banchet.

"Dacă nu va dori să vină, nu va veni. Va fi o sărbătoare mare oricum, iar distincția îi aparține", a completat aceasta.

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cele mai influenți cantautori din istoria muzicii. Dylan este primul autor-compozitor care obține prestigiosul premiu, într-un context în care cercurile literare îi dădeau ca favoriți pe scriitori precum Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong'o.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău