Academia „Ștefan cel Mare” a organizat un atelier de instruire în domeniul crimelor cibernetice

  • 24 Martie 2023 15:45
Academia „Ștefan cel Mare” a organizat un atelier de instruire în domeniul crimelor cibernetice

Un atelier de instruire în domeniul crimelor cibernetice și dovezilor electronice a fost organizat de către Academia „Ștefan cel Mare” din capitală, cu suportul partenerilor din Consiliul Europei.

Potrivit Academiei „Ștefan cel Mare”, la eveniment au participat 25 de audienți ai Inspectoratului General al Poliției (IGP), Poliției de Frontieră, Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare, precum și cadre didactice ale instituției, , transmite MOLDPRES.

Atelierul a fost realizat în contextul proiectului CyberEast și s-a axat pe consolidarea competențelor funcționarilor publici cu statut special ai autorităților administrative și instituțiilor din subordinea MAI, care se confruntă cu astfel de crime în activitatea lor.

Totodată, în cadrul evenimentului, șeful Secției nr. 3 a Direcției Investigații și Infracțiuni Informatice a IGP, Artur Degteariov, a prezentat un șir de studii de caz și recomandări utile pentru audienți privind modurile tipice de operare ale abuzatorilor, în vederea facilitării investigării infracțiunilor informatice.

Atelierul de instruire a oferit audienților posibilitatea de a se familiariza cu problemele contemporane în procesul de identificare a infractorilor în domeniul cibernetic, fenomenele cele mai des întâlnite în criminalitatea informatică, problemele abordate în securitatea și criminalitatea cibernetică, tehnologiile folosite de infractori, precum și inițiativele organizațiilor internaționale ca UE, UN, G8, OSCE, Consiliul Europei în prevenirea și combaterea crimelor de acest gen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău