Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” sărbătorește 29 ani de la creare

  • 01 Octombrie 2021 15:47
Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” sărbătorește 29 ani de la creare

Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” marchează 29 de ani de la creare. De-a lungul timpului, instituția a pregătit mii de specialiști de înaltă calificare pentru sistemul de securitate și apărare al țării. „Această performanță nu s-a obținut ușor. În spatele ei stă mult efort, perseverență și muncă”, a remarcat ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, la o ceremonie aniversară organizată în curtea Academiei. Cu această ocazie, mai multor militari și profesori le-au fost acordare distincții ale Armatei Naționale, transmite IPN.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au stat la baza constituirii instituției, conducerii instituției, corpului profesoral, precum și cadrelor militare implicate în procesul de instruire a viitorilor ofițeri”, a menționat Anatolie Nosatîi.

În contextul Zilei Mondiale a Profesorului, care va fi marcată pe 5 octombrie, Anatolie Nosatîi a adresat tuturor cadrelor didactice un mesaj de felicitare. „Aveți tot respectul meu pentru dedicația, răbdarea și munca depusă la pregătirea tinerilor ofițeri. Vă mulțumesc că, în pofida pandemiei, ați reușit să vă desfășurați activitatea la același nivel, iar studenții militari au putut să-și continue orele în conformitate cu programele de învățământ”, a spus Anatolie Nosatîi.

La Academia „Alexandru cel Bun” își fac studiile 220 de studenți, dintre care 50 sunt fete. Instituția pregătește ofițeri la specialitățile: infanterie, artilerie, comunicații și informatică. Durata studiilor de licență este de trei ani, iar studenții se află la întreținerea deplină a statului: cazarea, hrana și echipamentul militar fiind gratuite.

Rectorul instituției, colonel Anatolie Bucuci, a declarat pentru IPN, că la cei 29 de ani, instituția pe care o conduce vine cu rezultate apreciabile. „Academia Militară este o instituție de învățământ care s-a afirmat pe deplin și s-a consolidat. Avem programe de studii la toate cele trei cicluri prevăzute de sistemul de la Bologna – studii de licență, de masterat și de doctorat. Instituția noastră îndeplinește cu succes toate misiunile care îi sunt puse”, a specificat Anatolie Bucuci.

Restricțiile impuse de pandemia coronavirusului a determinat conducerea Academiei să limiteze accesul reprezentanților presei și a rudelor studenților în curtea instituției, pe durata ceremoniei.

Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” marchează 29 de ani de la creare în data de 3 octombrie. Conform tradiției, această zi este liberă pentru angajații instituției, de aceea ceremonia festivă este desfășurată în ziua lucrătoare din ajun.     

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău